Leids Bierfestival 2017

Zaterdag 27 juni vanaf 14.00 uur te proeven op het Hooglandsekerkplein:

Home/Geen categorie/Zaterdag 27 juni vanaf 14.00 uur te proeven op het Hooglandsekerkplein:

Zaterdag 27 juni vanaf 14.00 uur te proeven op het Hooglandsekerkplein:

Zaterdag 27 juni vanaf 14.00 uur te proeven op het Hooglandsekerkplein:

Crooked Spider
American Amber
“Alle mensen zijn gelijk” Gelukkig geldt dat niet voor bier! Onze American Amber bijvoorbeeld is best speciaal: Bedekt onder een volle schuimkraag gaat een diep rood en fraai gebalanceerd bier schuil, met een prettige body en een fruitige bitterheid.
De ideale metgezel voor wie een geluksmomentje nastreeft
Weizener
De Weizener dankt zijn naam aan het Duitse woord voor tarwe wat er volop inzit. Het is een frisse opkikker met een fijn gekruide neus en een subtiele zacht zoete smaak. Door de speciale gist kan de liefhebber bovendien tonen van banaan en kruidnagel ontwaren. Mede dankzij zijn lichte bitterheid is de Weizener een aangename doordrinker. Heerlijk op een warme zomerdag, maar ook met typisch Hollands weer het zonnetje in huis.
California Gold
en goed gehopt goudkleurig bier op Amerikaanse leest geschoeid. Met zijn frisse citrusaroma een dorstlesser van jewelste.
De bloemige fruitigheid van Amerikaanse hoppen maken je gegarandeerd koortsig naar meer!

St. Joseph kerk
Westmalle Dubbel
Dubbel van Westmalle is een donker, roodbruin trappistenbier met nagisting in de fles. De crèmekleurige schuimkraag geurt naar speciale mout en laat een mooi kantwerk achter in het glas. De smaak is rijk en complex, kruidig en fruitig, met een frisbittere finale. Het is een evenwichtig kwaliteitsbier met een zacht mondgevoel en een lange, droge afdronk. De Dubbel bevat 7% alcohol.
Zundert ( fles)
De monniken van de Abdij Maria Toevlucht in Zundert brouwen bier. De monniken in Zundert zijn trappisten, het bier is dan ook een trappistenbier.
Het is een bier volgens geheel eigen recept. Herkenbaar als trappistenbier heeft het toch een heel eigen karakter.

Vandaar dat de monniken in Zundert een recept ontwikkeld hebben voor een weerbarstig en in de eigen streek geworteld trappistenbier.

Het bier is van natuurlijke grondstoffen gebrouwen: een koperblond bier met 8 % alcohol.
Rochefort 8 (fles)
De smaak van dit bier is lichtjes zoet met vlokjes kruiden. De alcohol en donkere fruittoetsen zijn mooi in evenwicht. Het is lichtzoet, een beetje droog en vooral toch de nodige dosis bitter in de afdronk.
Het bier heeft een roodbruine kleur met een stevige crémekleurige schuimkraag die goed aan de wand van het glas blijft plakken. De geur is complex: kruidig, fruitig en zelfs een beetje bitter. Ook is er een geur van rozijnen waar te nemen. Bij het uitschenken komt ook de geur van geroosterd mout vrij.
Haagse broeder (fles)
Een stevig, donker kloosterbier dat 7 tot 8 procent alcohol bevat. Het bier is vernoemd naar het Willibrordushuis, dit zal een voorlopige naam zijn. In eerste instantie wordt het bier alleen gebrouwen voor de eigen gemeenschap. Later zal iedereen dit nieuwe kloosterbier kunnen kopen bij de kloosterwinkel aan de Oude Molstraat 35, in Den Haag. Ook lieten enkele plaatselijke cafés weten geïnteresseerd te zijn in het nieuwe unieke kloosterbier.

Jopen Bier
IPA Mooie Nel
Dit hoppige amberkleurige bier is vernoemd naar het meer tussen Spaarndam en Haarlem, de Mooie Nel. Het bier heeft na de vergisting nog wat extra hop in de tank erbij gekregen om een duidelijk hop karakter te krijgen. Als je dit hoppige karakter echt wilt beleven, dan drink je dit bier zo jong mogelijk. Dit is geen bewaarbier!!!
Hoppenbier
open Hoppenbier is het enige driegranenbier ter wereld met een dubbele hopgave. Een fris bier met een moutige beginsmaak en een lang uitvloeiende, bittere nasmaak.
Dit blonde bier is een replica van een stadsbier uit Haarlem en is gebrouwen volgens het brouwerskeur (voorgeschreven stadsrecept) uit 1501. Een klassieker.

By | 2015-06-25T09:14:54+00:00 juni 25th, 2015|Geen categorie|Reacties uitgeschakeld voor Zaterdag 27 juni vanaf 14.00 uur te proeven op het Hooglandsekerkplein:

About the Author: